Zempléni Z.H.K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Tájékoztatás az átalakuló közszolgáltatási rendszerrel kapcsolatban

Az NHKV Zrt. (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) korábbi tájékoztatása értelmében a Kormány célul határozta meg a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás rendszerének átalakítását. A célkitűzés központi eleme egy egységes, nonprofit közszolgáltatói struktúra megalkotása. Az NHKV Zrt. 2016. november végén közzétette a fenti optimalizáció eredményeként kialakított új, hulladékgazdálkodási régiókat, melyben Borsod – Abaúj – Zemplén Megyében 1 közszolgáltató társaság működése támogatott.

Az NHKV Zrt. elvárásait figyelembe véve az integrációs folyamat biztosítására a megye 3 meghatározó közszolgáltató Kft.-je megalakította a BMH Nonprofit Kft. -t.

A BMH Nonprofit Kft. – Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. –, azzal a céllal jött létre, hogy egy egységes, racionálisan, de nonprofit alapon működő szolgáltatást biztosítson a megyében élők számára az alapítók szakmai tudására építve.

A jogszabályi előírások teljesítése érdekében elengedhetetlen egy olyan hulladékgazdálkodási rendszer felállítása, ahol a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a megye teljes területén egy közszolgáltató szervezet látja el, annak érdekében, hogy megvalósuljon az egy régió, egy közszolgáltató modell. Ennek megfelelően az új közszolgáltatási rendszer keretén belül egy egységes műszaki tartalommal bíró, hatékonyabb közszolgáltatási rendszer jön létre.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjak nem változnak, melynek beszedésére továbbra is kizárólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. jogosult, a közszolgálatás igénybevételéhez kapcsolódó számlákat továbbra is az NHKV Zrt.-től fogja kapni a lakosság. 

A közszolgáltatással kapcsolatos információkról 2018. január 1-től a www.bmhnonprofit.hu weboldalon tájékozódhatnak.