Zempléni Z.H.K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Megnyitottuk a Zempléni Újrahasználati Központ kapuit

A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. Szerencsen nyitotta meg Újrahasználati Központját, a környezettudatos hulladékkezelés modern alternatíváját. A Társaság által üzemeltetett Központ a Szerencsi Hulladékudvarban (Eperjes utca 7. szám alatt) található.

A környezetvédelem fontos pillére a kevesebb hulladéktermelés, ehhez az első lépés az újrahasználat. Természetesen ízlésünk, környezetünk folyamatosan változik, de megunt, lecserélt tárgyainkat nem kell kidobni, ami még működik, más számára használható, hasznos lehet, ezáltal körforgásban tartjuk a már legyártott, használható tárgyakat, ennek a folyamatnak a közvetítői az újrahasználati központok.

A megnyitón beszédet mondott Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselőasszony, aki üdvözölte a központ létrehozását, Sándorné Szepesi Mariann szolgáltatási vezető asszony pedig bemutatta a központot. Az eseményen részt vett Szerencs polgármestere, Nyiri Tibor is, aki reméli, nemcsak a szerencsieket, hanem a környező települések lakóit is látogatóink között köszönthetjük.
A megnyitó előtti hónapokban már megkezdődött a használt tárgyak begyűjtése, így már a nyitás napján rengeteg bútor és használati eszközből tudtak válogatni a látogatók.

Az Újrahasználati Központban lakberendezési tárgyak, bútorok, sporteszközök (például kerékpár, labda, roller), gyermekfelszerelések és játékok,  konyhai eszközök, könyvek, feleslegessé vált, de még biztonságosan használható (nem elektromos) eszközök adhatók le.

Célunk, hogy a még használható, sérülésmentes, jó állapotú és eredeti funkciójukat maradéktalanul betöltő tárgyak ne a hulladéklerakóba, hanem környezettudatos otthonokba kerüljenek. Az Újrahasználati Központtal kapcsolatos bővebb információkat (pl. nyitva tartás, átvevő pontok..) weboldalunkon az Újrahasználati Központ menüfül alatt találhat:
https://zhk.hu/ujrahasznalatikozpont/